Powered By Blogger

lunes, 11 de julio de 2011

PIC DE MIL MENUT 2.779m (VALL DEL RANSOL)

Aquesta ascensió es troba a la Vall del Ransol (Andorra).És la Vall contigua de la Vall d'Incles , però amb cims més elevats. La Carretera d'accès és ampla i ben asfaltada....l'excursió comença al final de la pista aparcant al voral de la pista mateixa. L'excursió més popular de la zona és el Pic de la Serrera 2.913m , però com que ja l'haviem fet decidim pujar  al Pic de Mil 2.779m menut també marcat. La ruta és molt directa , i és pot assolir en un mati tranquil·lament. Com la majoria de rutes d'Andorra, seguim les marques grogues per bon sender fins el Refugi dels Cóms de Jan 2.217m (Refugi no guardat en precàries condicions.....molt aprop d'un petit estanyet).






CIM MIL MENUT 2.779m

Apartir d'aquest punt les marques grogues són substituïdes per fites i el sender en trams de corriol, però l'ascens és fàcil. El dia és assolellat però Ventós i fresquet. Quan arribem a la cota 2.500m, el vent s'intensifica i ens em d'abrigar, en aquest punt una tartera de pedres soltes ens espera. Les fites es difuminen però tenim la muntanya a sobre i la ruta és clara. (Zona inestable i pesada). Arribem al Coll de Jan 2.649m , el vent és intens i la ruta des de aquí és exposada. La pujada final és de pedres soltes. La Carme tenia unes molèsties al genoll que ens fan oblidar el cim (tanta pedra no li anava massa bé i el temps tampoc acompanyava). Baixem per dinar a un coll que hi ha més avall. Mentre baixem, veiem excursionistes pujant per pujada Oest (Pujada herbada , sense sender però menys exposada al vent). Em baixat a 2.476m, estem apunt de dinar. Jo proposo pujar per aquest altre vesant, les molèsties al genoll fan desistir a la Carme. Com que pujo sol, deixo la motxilla i decideixo fer un ascens ràpid. La ruta és intuïtiva ja que no hi ha camí, és dret però fàcil. Els 300m de desnivell els supero en 22min apròx, la cresta fins el cim és curta i algun tram aeri però fàcil. Cim! del Mil Menut de 2.779m. Retorn sense dificultats.
Ruta sense dificultats en una muntanya poc coneguda, d'uns 800m de desnivell positiu . Ascensió d'unes 4h sense parar. El mapa Alpina marca pujar pel vesant Est, però al meu consell és pujar pel vesant Oest....evitant la tartera de rocs inestables.

No hay comentarios:

Publicar un comentario