Powered By Blogger

domingo, 4 de diciembre de 2011

TRAVESSA TOSSA PLANA 2.916m - PIC DE VALLCIVERA 2.848m. 03-12-2011.

Amb l'arribada de les neus...desem les bambes i trec tot el material d'hivern....grampons, piolets, les motxilles de mes tamany, etc.....divendres 2 de desembre : Abans de sopar preparo tot el material , i sempre porto de tot...a la muntanya  i a l'hivern s'ha d'anar preparat per prevenir sorpreses. Poso la motxilla a la bàscula...9kg! Però no puc prescindir de res i el pes no és problema. 
7:30 del disabte 3 de desembre : En Rafa em passa a buscar (Company i amic que ja varem fer una gran travessa el setembre passat a la zona de Núria). La retrobada té un gran interés per ell....avui estrena grampons i Piolet. També s'estrena en l'alta muntanya hivernal. Ens dirigim cap a la Cerdanya!
Arribem a l'estació de Lles de Cerdanya 1.950m...ens preparem i a les 9 en punt ens dirigim cap a la Tossa Plana .
En 30 minuts sóm al Refugi del Pradell 2.115m , sense neu i a -1 grau de temperatura.
Seguim pujant , la neu per enlloc i això facilita l'ascens. A 2.550m apròximadament ens aturem, la neu comença de cop i està glaçada (Es pot pujar sense grampons, però ens els posem per no tinguè que parar un tros més amunt). L'arribada al cim de la Tossa Plana 2.916m esdevè espectacular pel paisatge. 2h44min per arribar..........(continuació despres de les fotos!) 






PERDIU BLANCA....A 2.800m!





CIM TOSSA PLANA 2.916m


LA MAGNIFICA CRESTA!



CIM VALLCIVERA 2.848m


ESTANY DE LA MUGA..MIG GLAÇAT. 2550m.






La temperatura a baixat i amb el vent la sensació és força acusada...calculem uns -10 graus de sensació. Anem al máxim d'abrigats , sense perdre massa temps ens dirigim cap el Nord a buscar la cresta que ens dura al Pic de Vallcivera . La cresta es veu en bones condicions , la baixada al coll és força més dreta però el gruix de neu facilita la baixada. Arribem al tram que sembla més delicat (Zona mixta de neu i pedra), però pasem sense masses problemes. Arribats al la Portelleta 2.761m ens toca tornar a pujar.....el paisatge és..uf! I sols....obrin traça....(tothom es queda a la Tossa plana). Comença l'ascens pel fil de la cresta que ens porta al cim de 2.848m sense dificultats en 3h19min. Aqui busquem un lloc per abrigar-nos del vent gèlid del Nord. Entre muntanyes i la solitud seguidament menjem i ens hidratem......fà fred i haviat ens tornem a posar en marxa. El retorn ens porta a l'ascens més dur...la pujada a la Tossa plana.....el vent que no afluixa....el fred es fà notar....els dits dels peus i les mans...glaçades! En Rafa està entusiasmat amb la travessa..i jo també...estem disfrutant i això fa passar el fred. Abans d'arribar a dalt , ens girem i veiem un home al cim d'on veniem.....d'on a surtit? Sol i amb poc material i bambes segueix la notra traça a tota velocitat...És boig pensem! Estarà entrenant pensem....però en una zona arriscada com aquella no portava el material adequat! La  traça que li em obert li facilita... i molt el retorn. Nosaltres seguim , ja cara avall la temperatura es recupera lentament...de cop ens passa l'home solitari , a tota velocitat (amb una motxilla de 10l i un paravent i poc mes!...jo diria que corria pel fred . Amb el material que portava estar-se quiet era congelar-se!) En Rafa i jo pensant que aquell home s'havia arriscat massa.....tornem cap el cotxe despres de 6h de travessa i 1.285m positius.
Travessa de dificultat fàcil fins a la Tossa Plana i mitjana fins el pic de vallcivera. Ambient d'alta muntanya!

No hay comentarios:

Publicar un comentario